Diensten

Analytics

Wil je Google Analytics uitbesteden aan een professioneel online marketingbureau? Het configureren van Google Analytics kan een tijdrovende en complexe taak zijn, vooral als je weinig ervaring hebt met webstatistieken.  

Analytics diensten:

Meten is weten

Het instellen van Google Analytics kan je uitbesteden aan Digital Monks. Door het uitbesteden van de configuratie van Google Analytics aan een ervaren bureau, kun je ervoor zorgen dat de tool op de juiste manier is geconfigureerd en dat je alle belangrijke gegevens en inzichten krijgt die je nodig hebt om je online aanwezigheid te versterken en om zoekmachines op de juiste wijze te voeden.

Als je meer wilt weten over het uitbesteden van het configureren van Google Analytics, neem dan gerust contact met ons op.


Belangrijke metrics

Met Google Analytics kun je veel belangrijke gegevens verzamelen en onderzoek over het verkeer op je website, zoals:

  • Het aantal bezoekers op je website: Je kunt zien hoeveel mensen je website hebben bezocht en hoe vaak ze terugkomen.

  • Waar bezoekers vandaan komen: Je kunt zien of bezoekers op je website terechtkomen via zoekmachines, social media, directe verwijzingen of andere kanalen.

  • Welke pagina's bezoekers bekijken: Je kunt zien welke pagina's het meest populair zijn onder bezoekers en hoe lang ze op elke pagina blijven.

  • Welke devices bezoekers gebruiken: Je kunt zien of bezoekers je website bezoeken via desktopcomputers, laptops, tablets of smartphones.

  • Welke landen bezoekers komen: Je kunt zien vanuit welke landen bezoekers je website bezoeken.

  • Wat bezoekers doen op je website: Je kunt zien of bezoekers op je website formulieren invullen, producten kopen, video's bekijken of andere acties uitvoeren.

Door deze gegevens te analyseren, kun je inzicht krijgen in hoe bezoekers je website gebruiken en wat je kunt doen om het gebruik ervan te verbeteren.


Doelen instellen

Het instellen van doelen in Google Analytics is een manier om specifieke acties op je website te meten, zoals het invullen van een formulier, het maken van een aankoop of het downloaden van een bestand. Door doelen in te stellen, kun je zien hoeveel mensen deze acties uitvoeren en hoe ze daarbij gebruikmaken van je website. Het instellen van doelen kan helpen om je online marketinginspanningen beter te begrijpen en te optimaliseren. Om doelen in te stellen in Google Analytics, moet je naar het tabblad 'Doelen' in het beheerdersgedeelte van je account gaan en daar de stappen volgen om een nieuw doel in te stellen. Het is belangrijk om heldere en haalbare doelen te kiezen en om regelmatig te kijken naar de prestaties van je doelen om te zien wat wel en niet werkt. 

Wil je meer weten over Google Analytics of het instellen van Google Tag Manager? Neem dan vrijblijvend contact met ons op.

Stuur ons een DM.

Wil je weten welke concrete groeistappen jij online nog kunt zetten? Neem dan vrijblijvend contact met ons op.