Blog

De voordelen van Google Ads.

  • 2/01/2023

Het inzetten van Google Ads campagnes is al jarenlang een populaire vorm van online marketing waarbij bedrijven betalen om hun advertenties te laten verschijnen in de zoekresultaten van Google. Er zijn een aantal voordelen aan het gebruik van Google Ads, die we hieronder zullen delen:


Snel resultaat

Een van de grootste voordelen van SEA is dat het snelle resultaten oplevert. Zodra een bedrijf een campagne opzet en deze live gaat, zullen de advertenties vrijwel direct in de zoekresultaten verschijnen. Dit is in tegenstelling tot SEO, waarbij het vaak langer duurt voordat een website hoger in de zoekresultaten verschijnt. Hou er wel rekening mee dat het een aantal maanden kan duren voordat je echt op een niveau zit waarbij je wat kan zeggen over het aantal vertoningen, klikken, conversies en alle andere verzamelde data.


Gerichte doelgroepen

Een ander voordeel van SEA is dat het gericht is op specifieke doelgroepen. Bedrijven kunnen bijvoorbeeld hun advertenties laten verschijnen voor mensen die naar bepaalde zoekwoorden zoeken in een bepaalde regio, of voor mensen die een bepaald apparaat gebruiken. Dit kan ervoor zorgen dat de advertenties gerichter zijn en dat ze een grotere kans hebben om door de juiste doelgroep gezien te worden.


Flexibiliteit

Een ander voordeel van SEA is dat het flexibel is. Bedrijven kunnen op elk gewenst moment hun campagne aanpassen of aanvullen, bijvoorbeeld door nieuwe zoekwoorden toe te voegen of het budget aan te passen. Dit geeft bedrijven de mogelijkheid om snel in te spelen op veranderende marktomstandigheden en hun campagne aan te passen aan de behoeften van hun doelgroep.


Makkelijk te meten

Tot slot is het ook eenvoudig om de resultaten van een SEA-campagne te meten. Er zijn diverse tools beschikbaar om het aantal klikken op een advertentie te meten, evenals het aantal conversies (aankopen, formulieren die zijn ingevuld, etc.). Dit geeft bedrijven de mogelijkheid om de effectiviteit van hun campagne te meten en te bepalen wat wel en niet werkt.

Wil je meer weten over Google Ads? Neem vrijblijvend contact met ons op.

Stuur ons een DM.

Wil je weten welke concrete groeistappen jij online nog kunt zetten? Neem dan vrijblijvend contact met ons op.