Blog

Is linkbuilding goed of slecht?.

  • 21/06/2024

Onderzoek bevestigt nogmaals het succes van linkbuilding in 2024!

Bij Digital Monks blijven we altijd op de hoogte van de nieuwste trends en onderzoeken binnen ons vakgebied! Als gespecialiseerd linkbuildingbureau heeft het recente onderzoek onze aandacht getrokken en bevestigt wat we al lang weten: backlinks zijn in 2024 nog steeds cruciaal voor het behalen van hoge rankings in Google. Hieronder lees je laatste bevindingen van dit onderzoek en wat dit betekent (of kan betekenen) voor jouw website.


Wat is linkbuilding eigenlijk?

Laten we bij het begin beginnen. Linkbuilding omvat het verkrijgen van externe links naar een website om de autoriteit en betrouwbaarheid van je webshop te vergroten. Deze externe links, ook wel backlinks genoemd, worden door zoekmachines zoals Google gebruikt om de relevantie en kwaliteit van een website te beoordelen en te rangschikken in zoekresultaten. Een gespecialiseerd linkbuilding bureau, zoals Digital Monks met jarenlange ervaring en duizenden samenwerkingsverbanden met de meest hoogwaardige platformen van Nederland, kan je helpen om je zichtbaarheid in Google te verbeteren.


Hoogwaardige backlinks zijn dé sleutel tot succes in Google posities

Niet alle links zijn echter gelijk. Een link van een gerenommeerde, hoogst gewaardeerde website zoals een online magazine is bijvoorbeeld zwaarder dan een link van een kleine, minder bekende website of dropcatch domains. Bij Digital Monks richten we ons alleen op het verkrijgen van hoogwaardige backlinks die niet alleen helpen om je zoekmachinerangschikking te verbeteren, maar ook verkeer van hoge kwaliteit naar je site sturen. We bieden geen 'standaard' linkbuildingpakketten aan, omdat deze simpelweg niet effectief zijn. Wat we wél doen, is maatwerk leveren dat gericht is op het behalen van jouw specifieke online doelen, waarbij we uitsluitend publiceren op de meest kwalitatieve blogs en magazines.


Onderzoek: Backlinks en Google Rankings

Uit een recent onderzoek van Internet Marketing Ninjas blijkt dat maar liefst 96% van de websites in de top 10 van Google meer dan 1.000 backlinks van unieke domeinen hebben! Slechts 0,3% van de websites in de top 10 had minder dan 100 backlinks, en geen enkele website met minder dan 50 backlinks wist deze top 10 te bereiken. Dit suggereert dat hoewel Google beweert dat links niet meer tot de top drie rankingsignalen behoren, ze nog steeds een significante rol spelen in het bepalen van je positie in de zoekresultaten.


Wat betekent dit voor jouw website?

Een sterke backlinkstrategie is natuurlijk essentieel voor succes in SEO. Hier zijn enkele belangrijke punten uit het onderzoek en hoe ze jouw strategie kunnen beïnvloeden:

  1. Meer kwalitatieve backlinks, hogere rankings: Websites die goed scoren in Google hebben vaker meer backlinks dan websites die niet goed ranken. Dit betekent dat het verkrijgen van kwalitatieve backlinks van unieke domeinen een prioriteit moet zijn in je SEO-strategie.
  2. Minimaal vereiste backlinks: voor lokale zoektermen blijft dat een gemiddelde van 164 unieke inkomende domeinen het minimaal vereiste aantal is om in de top 10 te komen. Dit geeft een duidelijk doel om na te streven, vooral voor bedrijven die zich richten op regionaal.
  3. Kwaliteit boven kwantiteit: Hoewel het aantal inkomende domeinen belangrijk is, is de kwaliteit van de verwijzende domeinen van cruciaal belang. Variabelen zoals de autoriteit van de linkende website, de anker tekst en het aantal klikken op de links kunnen de waarde van een backlink beïnvloeden. Daarnaast is het belangrijk om een natuurlijk en gevarieerd backlinkprofiel op te bouwen.


Interessante bevindingen

Het onderzoek onthulde ook enkele interessante feitjes:

  • Amazon stond in de top 10 voor 164 van de 200 trefwoorden; het dichtstbijzijnde merk was Walmart met 57.
  • De 'zwakste' website in de top 10 had 54 verwijzende domeinen en stond op gemiddeld positie 6.

Deze gegevens benadrukken hoe merken met een groot aantal backlinks domineren in de zoekresultaten. Dit geldt ook zeker voor onze klanten bij Digital Monks, bekijk maar eens een aantal cases.

Linkbuilding via Digital Monks

Bij Digital Monks blijven we altijd streven naar de beste resultaten voor al onze klanten. Als gespecialiseerd linkbuilding bureau doen we daarom dagelijks diepgaande onderzoeken om te beoordelen welke autoriteit onze klanten nodig hebben om specifieke doelen te behalen. Wil jij weten welke stappen jij kan zetten? Neem dan contact met ons op.


Stuur ons een DM.

Wil je weten welke concrete groeistappen jij online nog kunt zetten? Neem dan vrijblijvend contact met ons op.