Diensten

Google Shopping

Wil je Google Shopping Ads uitbesteden aan een professioneel SEA bureau? Digital Monks heeft jarenlange ervaring in het beheren en optimaliseren van Google Shopping campagnes binnen de méést competitieve online markten. Neem vrijblijvend contact met ons op.

Wat is Google Shopping?

Google Shopping-campagnes zijn een specifiek type advertentie dat adverteerders kunnen gebruiken om hun producten te laten zien in de zoekresultaten van Google Shopping. Deze campagnes maken gebruik van de Google Merchant Center-feed van de adverteerder om de productgegevens, afbeeldingen en prijzen van de producten te laten zien in de zoekresultaten. Adverteerders in Google Ads kunnen specifieke zoekwoorden en doelgroepen kiezen waarop hun advertenties getoond worden, en ze kunnen de prestaties van hun advertenties in realtime volgen en aanpassen. Google Shopping-campagnes bieden adverteerders de mogelijkheid om hun producten te laten zien aan mensen die op zoek zijn naar producten die vergelijkbaar zijn met die van hun bedrijf, en om hun online zichtbaarheid en verkopen te verbeteren.


Starten met Shopping

Om Google Shopping-campagnes te maken, moet u eerst een Google Ads-account aanmaken en verbinden met uw Google Merchant Center-account. Vervolgens kunt u de productgegevens importeren uit uw Google Merchant Center-feed naar uw Google Ads-account, en kunt u de campagnes opzetten en configureren. Dit kan omvatten het kiezen van de productgroepen waarop uw advertenties getoond moeten worden, het instellen van de biedingen op zoekwoorden, en het kiezen van de doelgroepen waarop uw advertenties getoond moeten worden. Vervolgens kunt u de advertenties maken en publiceren, en kunt u de prestaties van de campagnes in realtime volgen en aanpassen.


Shopping uitbesteden

Er zijn een aantal voordelen van het uitbesteden van Google Shopping-campagnes aan een professioneel bureau. Ten eerste kan het uitbesteden van deze taak aan een bureau met expertise op dit gebied ervoor zorgen dat de campagnes beter geoptimaliseerd zijn, wat kan leiden tot een hogere rendement op de investering en een toename van de verkopen. Ten tweede kan het uitbesteden van Google Shopping-campagnes ook helpen om tijd en moeite te besparen, omdat het beheren van deze campagnes een specialistische taak is die veel kennis en ervaring vereist. Bovendien kan het uitbesteden van Google Shopping-campagnes ook helpen om de zichtbaarheid van uw producten te verbeteren in de zoekresultaten van Google Shopping, wat kan leiden tot meer verkeer naar uw website en een toename van de verkopen.


Voorwaarden

Om gebruik te maken van Google Shopping-advertenties, moet u aan een aantal voorwaarden voldoen. Ten eerste moet u een geldig bedrijfsvergunning hebben en moet uw webshop voldoen aan de algemene voorwaarden van Google. Ten tweede moet uw webshop beschikken over een beveiligde (https) verbinding en moet u de productgegevens van uw webshop importeren naar het Google Merchant Center. Ten derde moet u ervoor zorgen dat de productgegevens op uw webshop en in het Google Merchant Center accuraat en up-to-date zijn, en dat ze voldoen aan de richtlijnen van Google. Als u aan al deze voorwaarden voldoet, kunt u beginnen met het maken en beheren van Google Shopping-campagnes.

Wil je meer weten over Google Shopping? Neem dan vrijblijvend contact met ons op.


Stuur ons een DM.

Wil je weten welke concrete groeistappen jij online nog kunt zetten? Neem dan vrijblijvend contact met ons op.