Diensten

SEO

Wil je SEO uitbesteden aan een gespecialiseerd SEO bureau? Digital Monks helpt online retailers hoog in de organische zoekresultaten van Google te ranken. Wij zijn vooral gespecialiseerd in SEO binnen de méést competitieve online markten en ál onze klanten staan met hun belangrijkste zoektermen op de eerste pagina van Google.

SEO diensten:

SEO uitbesteden

Werk jij al jaren met verschillende online marketingbureaus en heb je het gevoel dat je online kansen laat liggen? De kans is groot dat het ook zo is. Daag ons vooral uit! Digital Monks positioneert namelijk al jaren webshops hoog in Google binnen de méést competitieve online markten.

Zo behalen wij op dit moment organische topposities in het online landschap van o.a. gereedschap, motorkleding, meubels, kunstgras, planten en tal van andere concurrerende markten. Geloof je het niet? Bekijk maar eens een aantal van onze bestaande cases.


Wat is SEO?

SEO, ook wel de afkorting van ‘Search Engine Optimization’ staat voor zoekmachine optimalisatie en gaat over het uitvoeren van acties met als doel om betere organische posities in Google te krijgen. Zoekmachine optimalisatie is voor veel webshops een belangrijk online kanaal, omdat je hiermee structurele online zichtbaarheid kan realiseren binnen iedere fase waarin je potentiële klanten zich bevinden. In de praktijk levert dit meestal niet alleen nieuwe leads of bestellingen op, maar ook een hogere naamsbekendheid, een bijdrage aan Google Ads campagnes, mogelijke inkoopvoordelen met je leveranciers, etc.


De belangrijkste ranking factoren van Google

Zoekmachines zoals Google hebben als doel om het gehele internet in kaart te brengen en de meest relevante zoekresultaten aan haar gebruikers te vertonen. Om te waarborgen dat men altijd de meest relevante zoekresultaten te zien krijgt, voert Google bijna dagelijks verschillende updates aan haar algoritme door. Maar hoe zorg je ervoor dat jouw website in de ogen van Google het meest relevant is? De 3 belangrijkste ranking factoren van Google zijn ‘content, techniek en autoriteit’.


Website content

Als je denkt aan website content, dan denk je wellicht aan tekstuele inhoud. SEO content gaat echter verder dan alleen teksten. Het gaat hierbij ook om de inrichting van je headings, relevante afbeeldingen, video’s, filter- en sorteeropties, tabellen, animaties, etc. Wanneer je de meest rijke inhoud wilt aanbieden zal je verder moeten gaan dan alleen teksten voor je pagina te schrijven. Je zal eerst op basis van een gedegen zoekwoordenonderzoek moeten onderzoeken welke zoekwoorden relevant zijn, om vervolgens te onderzoeken welke concrete inhoud je per individuele pagina nodig hebt om in de ogen van zoekmachines relevant genoeg te zijn. Hierbij analyseren wij op voorhand o.a. de inhoud van concurrerende pagina’s, zoals het gebruik van specifieke zoekwoorden, de lengte van de teksten, de zoekwoorddichtheid, de wijze waarop interne links geplaatst zijn, de heading-structuur, etc. Bij Digital Monks krijg je o.a. concrete contentadviezen rondom de inrichting van je belangrijkste pagina’s, met als doel om de inhoud relevanter te maken voor potentiële klanten én zoekmachines.


Technische aspecten van SEO

Om alle websites op het internet te kunnen indexeren hecht Google waarde aan de inrichting van je website. Technische aspecten spelen hierbij ook een belangrijke rol. Denk hierbij aan de laadtijden van je website, je URL-structuur, de statuscodes van verschillende pagina’s, etc. Ieder traject starten wij met een uitgebreide technische analyse waarin concrete verbeterpunten naar voren komen. Wij helpen jou of je webbouwer met het doorvoeren hiervan en controleren dit. Naast periodieke technische analyses worden wij ook regelmatig gevraagd om te helpen bij website migraties.


Online autoriteit

Wanneer de content en techniek van je website grotendeels geoptimaliseerd is, kan je in de meest competitieve branches alleen nog het grote verschil maken met de juiste online autoriteit. De online autoriteit van je domein is o.a. te verhogen doormiddel van externe links die naar jouw domein verwijzen. Digital Monks is één van de weinige online linkbuilding bureaus in Nederland met duizenden samenwerkingsverbanden met de meest hoogwaardige blogs en online magazines. Mede hierdoor staan ál onze klanten met honderden of duizenden zoekwoorden organisch op de eerste pagina van Google.

Wil je meer weten over SEO of heb je hulp nodig? Neem dan vrijblijvend contact met ons op.

Stuur ons een DM.

Wil je weten welke concrete groeistappen jij online nog kunt zetten? Neem dan vrijblijvend contact met ons op.