Diensten

Technische SEO

Wil je de technische SEO uitbesteden aan een ervaren SEO bureau? Bij Digital Monks krijg je een uitgebreid onderzoek, concrete SEO adviezen, begeleiding en controle.

Technische aspecten

Technische SEO-optimalisatie is het proces waarbij aanpassingen en verbeteringen worden aangebracht aan de technische aspecten van je webshop met het doel om de prestaties van je webshop in de zoekresultaten van zoekmachines te verbeteren. Dit kan bijvoorbeeld door het verbeteren van de snelheid en prestaties van je webshop, het oplossen van technische fouten en problemen en het optimaliseren van de structuur. Technische SEO-optimalisatie kan ook helpen om de gebruikerservaring op de website te verbeteren en om ervoor te zorgen dat de website goed geïndexeerd wordt door zoekmachines.


URL structuur 

Een geoptimaliseerde URL-structuur kan helpen om de prestaties van een website te verbeteren in de zoekresultaten van zoekmachines. Dit komt omdat een goede URL-structuur ervoor zorgt dat de pagina's op uw website gemakkelijk te begrijpen en te indexeren zijn door zoekmachines. Bovendien kan een geoptimaliseerde URL-structuur ook helpen om de gebruikerservaring op uw website te verbeteren, omdat het ervoor zorgt dat de pagina's op uw website gemakkelijk te navigeren en te onthouden zijn. Een goede URL-structuur kan ook bijdragen aan het verbeteren van de zichtbaarheid van uw website in de zoekresultaten, wat kan leiden tot een toename van het verkeer naar de website en een hogere conversieratio. Kortom, een geoptimaliseerde URL-structuur is van groot belang voor de prestaties van een website in de zoekresultaten van zoekmachines.


Redirects

Redirects zijn een manier om de bezoekers van een website naar een andere pagina op de website te sturen, of naar een andere website. Dit kan bijvoorbeeld gebeuren als een pagina op de website verwijderd is, of als de URL van een pagina gewijzigd is. Redirects zijn belangrijk omdat ze ervoor zorgen dat bezoekers van een website altijd naar de juiste pagina geleid worden, zelfs als de oorspronkelijke pagina niet meer bestaat of de URL is gewijzigd. Dit kan helpen om de gebruikerservaring op de website te verbeteren en te voorkomen dat bezoekers op een foutmelding stuiten als ze naar een verwijderde pagina of een veranderde URL proberen te gaan. Bovendien kunnen redirects ook helpen om de prestaties van een website te verbeteren in de zoekresultaten van zoekmachines, omdat ze ervoor zorgen dat de autoriteit en betrouwbaarheid van de website behouden blijft, zelfs als de pagina's op de website veranderen. Het is dus belangrijk om redirects correct door te voeren, zodat bezoekers van de website altijd naar de juiste pagina geleid worden.


Core web vitals

De Core Web Vitals zijn een reeks van metrieken die door Google zijn geïntroduceerd om de gebruikerservaring op websites te meten en te beoordelen. De Core Web Vitals omvatten drie belangrijke aspecten van de gebruikerservaring: de laadtijd van een pagina, de stabiliteit van de layout van een pagina, en de gemakkelijkheid waarmee een gebruiker een link kan aanklikken op een pagina. Deze metrieken zijn ontworpen om webmasters en ontwikkelaars in staat te stellen om de prestaties van hun website te meten en te verbeteren, en om te helpen bij het identificeren van mogelijke problemen met de gebruikerservaring op een website. Google gebruikt de Core Web Vitals om te bepalen hoe goed een website presteert op het gebied van gebruikerservaring, en deze metrieken zullen in de toekomst waarschijnlijk steeds meer gebruikt worden om de ranking van websites in de zoekresultaten te bepalen.


Robots.txt

Robots.txt is een bestand dat gebruikt wordt om aan te geven welke delen van een website toegankelijk zijn voor zoekmachines zoals Google. Dit bestand bevat instructies voor de zoekmachines over welke pagina's op de website geïndexeerd mogen worden, en welke pagina's verborgen moeten blijven voor de zoekmachines. Dit kan bijvoorbeeld handig zijn als u wilt voorkomen dat bepaalde delen van uw website geïndexeerd worden, zoals tijdelijke pagina's of testpagina's. Het gebruik van het robots.txt-bestand kan helpen om de prestaties van uw website te verbeteren in de zoekresultaten, omdat het ervoor zorgt dat de zoekmachines alleen de relevante en waardevolle pagina's op uw website indexeren. Het is dus belangrijk om het robots.txt-bestand op uw website correct te configureren, zodat de zoekmachines alleen de pagina's indexeren die u wilt dat ze indexeren.


Uitbesteden

Er zijn een aantal voordelen van het uitbesteden van technische SEO-optimalisatie aan een SEO-bureau. Ten eerste kan het uitbesteden van deze taak aan een professioneel bureau ervoor zorgen dat de technische aspecten van uw website beter geoptimaliseerd zijn, wat kan leiden tot een verbeterde prestaties van de website in de zoekresultaten van zoekmachines. Ten tweede kan het uitbesteden van technische SEO-optimalisatie ook helpen om tijd en moeite te besparen, omdat het optimaliseren van de technische aspecten van een website een specialistische taak is die veel kennis en expertise vereist. Bovendien kan het uitbesteden van technische SEO-optimalisatie ook helpen om de gebruikerservaring op uw website te verbeteren, omdat een professioneel bureau ervaring heeft met het identificeren en oplossen van technische problemen die de gebruikerservaring kunnen beïnvloeden. Kortom, het uitbesteden van technische SEO-optimalisatie aan een professioneel bureau kan helpen om de prestaties van uw website te verbeteren en om u tijd en moeite te besparen.

Wil je meer weten over technische optimalisatie van jouw webshop? Neem dan vrijblijvend contact met ons op.

Stuur ons een DM.

Wil je weten welke concrete groeistappen jij online nog kunt zetten? Neem dan vrijblijvend contact met ons op.